AFRODYZJAKI




Afrodyzjaki-  w świecie seksu grają od wieków jedną z głównych ról.
Powodują zwiększony apetyt na seks i pozwalają  cieszyć się z niego w każdym wieku.
W większości to napoje lub żywność, zioła i owoce.
 Skomponowane w odpowiedni sposób pomagają rozpalić więcej ognia w sypialni :)
Wprowadzenie ich do życia seksualnego daje nowe doznania, którymi możecie się cieszyć bez obawy o ich szkodliwość. Są to naturalne składniki które w dużej mierze użwyamy w życiu codziennym i czasami nie zdajemy sobie z tego sprawy.
 Już nasze prababki i babki gotując rosół wrzucały do niego lubczyk by wznienić pożądanie u mężczyzny :)


Oto kilka z nich, które bez problemu znajdziemy w domu lub kupimy w sklepie:



  • Pożywienie : awokado, truskawki, befsztyki (zwłaszcza krwiste lub tatarskie), cebula (szczególnie zupa cebulowa), czekolada, dziczyzna, grzyby (pierścieniaki, smardze, trufle), jaja (szczególnie przepiórcze), kawior, małże, miód, orzechy włoskie, ostrygi, pory, ryby (szczególnie fugu, pstrągi, rekin, sardynki), seler, sery (roquefort, sery kozie), suszone owoce (daktyle, figi, morele), szparagi;
  • Przyprawy: chili, chrzan, cynamon, czosnek, cząber, gałka muszkatołowa, imbir, kardamon, pieprz, pieprz kajeński, wanilia, kapary, seler;
  • Zioła i preparaty roślinne: epimedium wielkokwiatowe lotos, lubczyk ogrodowy, muira-puama, niektóre kaktusy, nasiona powoju amerykańskiego, Damiana (Turnera diffusa), preparaty z miłorzębu, preparaty, cukierki i herbaty z żeń-szenia; ruta stepowa
  • czekolada, kakao, kawa, szampan, różne koktajle alkoholowe i mleczne, mleko kozie;


Niektóre owoce same w sobie są seksualne. Ich kształt kolor, smak. Jedzenie przez kobietę truskawek lub banana budzi w mężczyćnie pożądanie. Owoce zapewniają także dawkę witamin i energii a co za tym idzie te dwa elementy składają się na cudowny seks :)
 Napoje alkoholowe lub soki także doskonale wpływają na pożycie skeualne :)
Kieliszek szampana lub wina doskonale rozluźni ciało przed seksem, a soki również jak owoce dadzą dawkę energii i witamin.
Należy pamiętać jednak aby nie przesadzić z alkoholem, gdyż jego zbyt duża ilość może przynieść skutki odwrotne typu, uśpienie czy brak zdolności ciała do seksu tutaj w szczególności Panowie :)
 Przyprawy od zawsze towarzyszą w każdej kuchni. Zioła i przyprawy również mają duży wpływ na nasze zdrowie i kondycje a dodatkowo niektóre z nich doskonale wpływają na męskość facetów :)
 
 
Są też afrodyzjaki dostępne w aptekach lub przepisywane przez lekarza na receptę np. Viagra. Są to już mocniejsze środki dla ludzi którzy mają problem w sypialni wynikający ze stanu zdrowia.
Naturalne afrodyzjaki takie jak wymieniłam wyżej, doskonale sprawdzają się w sypialni.
Kobieta  sama w sobie jest afrodyzjakiem. Niektórzy mężczyźni jako afrodyzjak uważają kobiecy wzrok, styl chodzenia, ubiór, gesty a nawet magie słowa.
Afrodyzjaki ukryte są również w zapachach. Olejki eteryczne mają w sobie  seksualny zapach. Jakie to zapachy? Oto niektóre z nich:

          Zapachy:

      *rozmarynowy 
*ylang-ylang 
*koper włoski 
*pieprzowy 
*jaśminowy 
*różany 
*neroli 
*cynamonowy z liści           
*cynamonowy z kory 
*goździkowy z pąków 
*ibirowy 
*kardamonowy 
*paczuli 
*anyżowy 
*sandałowy



Możesz dodać takie olejki do wspólnej kąpieli,lub użyć do masażu. Wybrane według własnego gustu dadzą świeżość w sypialni :)Koszt takich olejków jest niewielki. Można je kupić w sklepach zielarskich, niektóre w aptekach lub zamówić przez internet.
 
 Planujecie wspólną kolacje? Wykorzystajcie w niej afrodyzjaki i ugotujcie pyszne dania które dadzą wam jeszcze więcej chęci i przyjemności na resztę wieczoru i upojną noc :)
 Nie zamykaj się sama w kuchni. Poproś partnera aby ugotował z Tobą kolacje. Takie gotowanie razem może bardzo zbliżyć was do siebie. Zamienice nudne gotowanie w dobrą zabawę. Możecie gotować w samych fartuszkach bez ubrań pod spodem, lub w samej bieliźnie a odważni mogą gotować nago :) Da wam to wiele frajdy a myśl, że nie macie na sobie ubrań podkręci was jeszcze bardziej  :)
Oto kilka przepisów na dania z afrodyzjakami:


Wędzony łosoś z rukolą i truskawkami 

Czas przygotowania: 15 min

 Ilość porcji: 4

Składniki:
 250 g wędzonego łososia w plastrach
 50 g rukoli
 150g truskawek
 4 łyżki oliwy
 2 łyżki octu z białego wina
 1 łyżeczka płynnego miodu
 1 łyżeczka ostrej musztardy (np. Dijon)
 szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

Sposób przyrządzenia:
 Truskawki opłukać i pozbawić szypułek, a następnie pokroić na ćwiartki. Rukolę oczyścić. Z octu, miodu, musztardy i oliwy przyrządzić sos o gładkiej konsystencji (składniki można zmiksować). Ćwiartki truskawek wymieszać z rukolą oraz połową sosu. Na półmisku rozłożyć plastry łososia, a następnie umieścić na nich mieszankę  z owoców i sałaty. Całość polać resztą sosu i oprószyć świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać z pieczywem i białym winem.


Pomidory z ziołami i imbirem

Czas przygotowania: 15 min

 Ilość porcji: 4

Składniki:
6 pomidorów
 1 ząbek czosnku
 1 czerwona cebula
 dwie łyżki stołowe oleju sezamowego
 łyżka stołowa soku z cytryny
 łyżka stołowa liści świeżej kolendry
 nieduży kawałek korzenia imbiru
 liście świeżej bazylii do przybrania
 szczypta soli
 szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebulę pokroić w krążki. Opłukać i wytrzeć do sucha liście kolendry oraz podzielić je na drobniejsze (ale niezbyt małe) kawałki. Zetrzeć na tarce imbir i rozgnieść czosnek. Składniki wymieszać, a następnie doprawić olejem sezamowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość przystroić listkami świeżej bazylii. Podawać z grzankami,    bagietką z ziołowym lub czosnkowym masłem oraz z białym winem.

Małże z czosnkiem i cytryną

Czas przygotowania: 20 min

 Czas pieczenia: 10 min

 Ilość porcji: 6-8

Składniki:
 1,5 kg świeżych małży
 100 g masła
 3 łyżki stołowe tartej bułki
 2 szalotki
 2-3 ząbki czosnku
 sok z jednej cytryny
 pęczek natki pietruszki
 szczypta soli
 szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
 listki świeżych ziół do przybrania

Sposób przyrządzenia:
 Ugotować we wrzątku oczyszczone małże. Kiedy się otworzą (po ok. 10 minutach), pozbawić je pustych połówek skorupek. Odrzucić te małże, które pozostały zamknięte. Połówki skorupek z zawartością ułożyć na natłuszczonej masłem blasze. Drobno posiekać szalotki i natkę pietruszki, rozgnieść czosnek i wymieszać wszystko starannie z sokiem z cytryny oraz tartą bułką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozłożyć masę na małżach, a następnie polać całość roztopionym masłem. Zapiekać ok. 10 minut w piekarniku  rozgrzanym do temperatury ok. 200 stopni C. Podawać na gorąco, z przybraniem z listków świeżych ziół.

Krewetki w maśle czosnkowym i winie

Czas przygotowania: 30 min

 Ilość porcji: 4

Składniki:
 400 g krewetek
 30 g masła
 2 łyżki stołowe wytrawnego sherry
 2 ząbki czosnku
 1 cytryna
 ¼  pęczku koperku
 szczypta soli
 szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

Sposób przyrządzenia:
 Ugotować krewetki i obrać je ze skorupek. W rondlu rozpuścić masło. Dodać rozdrobniony czosnek. Dorzucić krewetki, dolać sherry, doprawić solą i pieprzem. Po wymieszaniu gotować całość ok. 5-6 minut. Pod koniec wsypać drobno posiekany koperek, pozostawiając kilka całych gałązek do przybrania. Krewetki ułożyć na talerzach, przystroić gałązkami koperku oraz kawałkami pociętej w łódeczki cytryny. Podawać z pieczywem oraz sałatą.

Koktajl warzywno-owocowy z figami i świeżym imbirem

Czas przygotowania: 10 min

 Ilość porcji: 2

Składniki:
 250 g marchwi
 100 g świeżych fig
 1 banan
 1 pomarańcza
 kawałek świeżego imbiru (długości ok. 2 cm)
 listki świeżej mięty do przybrania

Sposób przyrządzenia:
 Marchew i figi oczyścić. Pomarańczę obrać. Imbir pokroić w plastry. Składniki umieścić  w sokowirówce. Gotowy sok przelać do blendera i dorzucić do niego obranego i pokrojonego w plastry banana oraz kilka kostek lodu. Po zmiksowaniu przelać całość do szklanych pucharków. Podawać niezwłocznie – z przybraniem z listków świeżej mięty.








0 komentarze:

© Bliżej Zbliżeń, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena